Mikä verkosto?

Latinalaisen Amerikan solidaarisuusverkosto tukee pyrkimyksiä maanosan rauhanomaisen kehittämisen puolesta. Tuemme kansoja, hallituksia ja yhteiskunnallisia liikkeitä, jotka toimivat köyhyyden poistamiseksi ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteuttamiseksi ja todellisen demokratian saavuttamiseksi.

Korostamme kansakuntien oikeutta hallita itse omia luonnonvarojaan ja valita itse oma poliittinen ja taloudellinen järjestelmänsä. Vastustamme ulkovaltojen pyrkimyksiä puuttua Latinalaisen Amerikan maiden sisäisiin asioihin omien valtapoliittisten ja taloudellisten etujensa turvaamiseksi. Tuemme Latinalaisen Amerikan integraatiota vaihtoehtona rikkaiden maiden sanelemille vapaakauppasopimuksille.

Solidaarisuusverkosto seuraa maanosan yhteiskunnallista tilannetta ja oikoo suomalaisten tiedotusvälineiden harhaanjohtavaa tiedotusta Latinalaisen Amerikan tapahtumista. Otamme kantaa, pyrimme murtamaan valtamedian vaikenemisen muuria lehtijutuin ja mielipidekirjoituksin, järjestämme keskustelu- ja kulttuuritilaisuuksia sekä osallistumme erilaisiin tapahtumiin ja mielenosoituksiin. Haluamme myös luoda yhteyksiä maanosan tilanteesta kiinnostuneiden ja alueen maista kotoisin olevien ihmisten välille.

Latinalaisen Amerikan solidaarisuusverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja avoin kaikille verkoston periaatteet hyväksyville ihmisille.

Advertisement