Suomi-Kuuba-seuran 50-vuotisjuhla jatkuu: Vapaaehtoistyötä ja erilaista lomailua Las Tunasissa 15.-30.6.2013

Julkaistu 7.4.13 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Kuuba

Suomi-Kuuba-seuran 50-vuotisjuhlavuosi jatkuu kesäkuussa järjestettävällä solidaarisuusprikaatilla. Matkan pääkohde on Las Tunasin kaupunki. Suomi-Kuuba-seura tekee yhteistyötä Las Tunasin lastensairaalan kanssa, ja tämän sairaalan kunnostamisen parissa myös kesäkuun tekee vapaaehtoistyötä.

Matkan alkupäivä vietetään Santa Marían rannalla nauttien valkoisesta hiekasta ja lämpimästä merestä. Ranta on hyvin suosittu niin turistien kuin Havannan asukkaiden keskuudessa, sillä se sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Rantalomailun lisäksi prikaatilaisilla onkin runsaasti aikaa tutustua Havannan sykkeeseen ja nähtävyyksiin.

Havannasta matka jatkuu Santa Claraan, joka tunnetaan erityisesti Che Guevaran johdolla käydyistä legendaarisista taisteluista. Kun Chen maalliset jäännökset 1990-luvulla löydettiin Boliviasta, ne haudattiin juhlavin menoin Santa Claraan, Chen vapauttamaan kaupunkiin. Prikaatilaiset pääsevät tutustumaan Santa Claran historialliseen keskustaan. Lisäksi vieraillaan Chen monumentilla ja käydään katsomassa diktaattori Batistan sotilaita ja aseita kuljettanutta junaa, jonka kulun Chen joukot onnistuivat katkaisemaan yhdessä Kuuban vallankumouksen keskeisimmistä taisteluista.

Las Tunas sijaitsee itäisessä Kuubassa. Viehättävässä pikkukaupungissa voi kokea aitoa kuubalaista elämänmenoa suurten turistikohteiden ulkopuolella. Lastensairaalassa tehtävän vapaaehtoistyön lisäksi prikaatilaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua yhteisöprojekteihin ja vierailla kouluissa, kulttuuritaloissa ja muissa yhteiskunnallisissa kohteissa. Juhannusaattoa vietetään paikallisten asukkaiden kanssa korttelikomiteassa.

Yksi matkan kiinnostavimmista osista on vierailu Omajan kylään, jonne entinen kauppalaivan kapteeni Oscar Norring perusti Ponnistukseksi nimetyn suomalaisen siirtokunnan vuonna 1906.  Suomalaisten puusepäntaitoja muistetaan edelleen kylässä.

Vapaaehtoistyöjakson päätyttyä matka huipentuu Suomen ja Kuuban ystävyysjuhlaan Las Tunasin Ystävyyden talolla.

Lisätiedot, täydellinen matkaohjelma ja ilmoittautumisohjeet Suomi-Kuuba-seurasta:
info@kuubaseura.fi, puh. 050-461 0909

Kommentointi on suljettu.