MERCOSURin tuomioistuin hylkäsi Paraguayn pyynnön pakotteiden poistamisesta

Julkaistu 24.7.12 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Paraguay

Etelä-Amerikan yhteismarkkinoiden (MERCOSUR) pysyvä tuomioistuin on hylännyt Paraguayn hallituksen pyynnön poistaa pakotteet, joita maata vastaan on asetettu maan laillisen presidentti Fernando Lugon syrjäyttämisen vuoksi.

Tuomioistuin, joka kokoontui Paraguayn pääkaupungissa Asuncionissa, hylkäsi myös Paraguayn nykyisen johtoryhmän pyynnön estää Venezuelan pääsy MERCOSURin täysjäseneksi. Venezuelan jäsenyyden hyväksymisestä tehtiin päätös Rio de Janeirossa 29.6. pidetyssä järjestön huippukokouksessa ja se astuu voimaan 31.7.2012.

Tuomioistuin hylkäsi myös Paraguayn nykyisen presidentti Federico Francon hallituksen pyynnön keskustella näistä kahdesta asiasta erillisessä hätäkokouksessa.

Tuomioistuin totesi, että Fernando Lugon syrjäyttämistä ei edelleenkään ole käsitelty lain edellyttämällä tavalla eikä asiaan liittyviä selvityksiä ole pyynnöistä huolimatta saatu.

Paraguaylta evättiin myös oikeus osallistua MERCOSURin toimielinten kokouksiin.

Paraguayta koskevat saartotoimet ovat tällä näkymällä voimassa, kunnes maassa on järjestetty asianmukaiset presidentinvaalit huhtikuussa 2013.

Tilanne on samanlainen Etelä-Amerikan valtioiden liitossa, UNASURissa. UNASURin 11 jäsenvaltiota eivät hyväksy päätöksiä, joita ei ole tehty laillisessa ja demokraattisessa järjestyksessä.

Prensa Latina / KOMINFORM 

Kommentointi on suljettu.