Ihmisoikeuksien puolustajat Hondurasista ja Meksikosta vierailevat Suomessa

Julkaistu 25.3.11 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Honduras, +Meksiko

Hondurasilainen ekonomi ja agronomi Alba Ochoa Camacho ja meksikolainen ihmisoikeusaktivisti Hector Cerezo Conteras vierailevat Suomessa osallistuen mm. Suomen sosiaalifoorumin tapahtumiin.

Ochoan vierailu on ensimmäinen Hondurasin vallankaappauksen FNRP-kansallisen vastarintaliikkeen virallisen edustajan vierailu Suomeen. Alban vastuualueeseen vastarintaliikkeessä kuuluvat kansainväliset suhteet ja poliittisten vankien, vainottujen ja karkotettujen komitea. Alba Ochoa on pitkän linjan aktivisti, joka päivätyönään perusti reilun kaupan ja luomuviljelyn kahvikollektiivi -projektin hondurasilaisille pienviljelijöille.

Alba on aiemmin ollut YK:n siviili-ihmisoikeustarkkailijana Guatemalassa. Alba itse joutui mielipidevangiksi heti Hondurasin vallankaappauksen jälkeen. Alban kutsu Suomeen Hands Off Venezuela – Suomi ry.

Meksikolainen  Hector Cerezo Conteras on ihmisoikeuksien puolustajien turvallisuusalueen  vastaava Comité Cerezo -ihmisoikeusjärjestössä ja myös Revuelta-ihmisoikeuslehden päätoimittaja. Hector Cerezo on osallistunut useiden tärkeiden ihmisoikeusyhteistyöaloitteiden tekemiseen mm. Mexico Protection Desk:in muodostamiseen, joka on ihmisoikeuksien puolustajien yhteistyö- ja apuorganisaatio, erityisesti ihmisoikeuksien puolustajien turvallisuutta varten.

Hector oli 7,5 vuotta mielipidevankina ja vapautui 2009 alkuvuodesta. Ennen vangitsemistaan Hector oli aktiivinen UNAM -yliopiston reilun kaupan kahvi- ja alkuperäiskansojen oikeusprojekteissa. Hectorin kutsuu Suomen Rauhanliitto YK-yhdistys Ry.

MERI MONONEN-MATIAS

Katso tarkempi ohjelma: Tapahtumat

Kommentointi on suljettu.