Vakoilusta syytetyn kuubalaisen terrorisminvastustajan tytär Suomessa

Posted: 19.3.11 in +Kuuba

USA:n ja Kuuban ennestäänkin vaikeita suhteita on yli kymmenen vuotta hiertänyt kiista viidestä kuubalaisesta vangista, jotka tuomittiin Miamissa vieraan vallan agentteina toimimisesta.

Kuubalaisviisikko oli soluttautunut Kuuban hallitusta vastustaviin kovan linjan järjestöihin informoidakseen Kuuban viranomaisia maata vastaan suunnitelluista terroriteoista.

Kuuba luovutti viisikon keräämän todistusaineiston Yhdysvaltojen viranomaisille, mutta terroristien sijasta FBI pidättikin todisteet keränneet kuubalaiset. Miamin viisikon puolustus on alusta asti pitänyt oikeudenkäyntiä puolueellisena ja poliittisena.

Uutta oikeuskäsittelyä kuubalaisille ovat vaatineet niin ihmisoikeusjärjestöt, kirkot, valtionjohtajat, YK:n ihmisoikeuskomissio kuin rauhannobelistit ja muut mielipidevaikuttajat.

Suomi-Kuuba-seuran vieraaksi saapuu maaliskuussa psykologi ja yliopisto-opettaja Irma González (26), jonka isä René on yksi viidestä USA:n pidättämästä kuubalaisesta vangista. Irma aloitti aktiivisen kampanjoinnin isänsä ja muiden vangittujen kuubalaisten puolesta vain 16-vuotiaana. Hän on kiertänyt eri maissa ja tavannut niin valtionpäämiehiä kuin viiden kuubalaisen vapauttamisen puolesta toimivia aktivisteja.

Irma González puhuu yleisötilaisuudessa maanantaina 21.3. klo 18-20 Metsätalossa, Unioninkatu 40 (sali 2), Helsinki. Tulkkaus suomeksi. Järj. Suomi-Kuuba-seura, Helsingin yliopiston Latinalaisen Amerikan tutkimus ja Suomen Rauhanpuolustajat

Mainokset

Kommentointi on suljettu.