Espanjan Moratinos: EU:n reagoitava Kuuban vankien vapauttamiseen

Posted: 2.10.10 in +Kuuba

Kuuban hallitus on jo vapauttanut suurimman osan vuonna 2003 pitkiin vankeusrangaistuksiin tuomituista toisinajattelijoista, joita syytettiin taloudellisen ja poliittisen avun vastaanottamisesta Kuubaa saarrossa pitävältä Yhdysvaltojen hallitukselta.

Kuuban parlamentin puhemies Ricardo Alarcón on vahvistanut, että tavoitteena on vapauttaa kaikki poliittisiin rikoksiin syyllistyneet, jotka eivät ole käyttäneet väkivaltaisia keinoja.

Tähän mennessä vapautetut vangit ovat lähteneet perheineen Espanjaan, mutta halukkailla on mahdollisuus jäädä asumaan myös Kuubaan.

Vankien vapauttamisesta yhdessä Kuuban katolisen kirkon kanssa neuvotellut Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos vaatii, että Euroopan unionin pitäisi vastata Kuuban eleeseen ja muuttaa politiikkaansa saarivaltion suhteen. Espanja haluaa EU:n luopuvan ns. yhteisestä kannasta, joka on määritellyt EU-maiden ja Kuuban suhteita.

Euroopan unioni pohtii suhtautumistaan Kuubaan seuraavan kerran 25. lokakuuta. Espanjan hallitus toivoo, että Kuuban hallituksen kanssa sovittu vankien vapauttaminen saadaan päätökseen siihen mennessä. (TK – IPS, Havana Times, BBC Mundo)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.