Honduras: Ay-johtajan murhaa vaaditaan tutkittavaksi

Posted: 24.9.10 in +Honduras

Hondurasin ammttiliittojohtajat ovat esittäneet  maan hallitukselle vaatimuksen sosiaalityöntekijöiden liiton puheenjohtaja Juana Suyapa Bustillon murhan tutkimisesta.

49-vuotias Juana Suyapa Bustillo ammuttiin hänen asioidessaan kaupassa. Sitä ennen hän oli saanut useita uhkaussoittoja matkapuhelimeensa.

Hondurasin työläisten yhteisammattijärjestön pääsihteeri Israel Salinas sanoi toivovansa perustellista tutkimusta syyllisten selville saamiseksi.

Kyseessä on kolmas sosiaalityöntekijöihin kohdistunut murha tänä vuonna. Vanesa Yaneth Zepeda tapettiin 3.2.2010 ja Lenin Augusto Guevara 17.7.2010.

Poliittinen väkivalta Hondusrasissa on enimmäkseen suuntautunut maan kansallisen vastarintaliikkeen jäseniä kohtaan.

Hondurasin kidutuksen ennaltaehkäisemisen ja uhrien hoidon ja kuntoutuksen liitto (CPTRT) on niinikään raportoinut väkivallan voimakkaasta lisääntymisestä maassa.

Väkivalta riistäytyi käsistä sen jälkeen kun Hondurasissa tehtiin 28.6.2009 sotilasvallankakaappaus. Sittemmin kävi ilmi, että kaappaajilla ja heidän jälkeensä laittomilla vaaleilla valituilla vallanpitäjillä on Yhdysvaltain tuki. (Prensa Latina / Kominform)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.