Bolivia kansallisti sähköyhtiöitä

Posted: 3.5.10 in +Bolivia

Bolivian hallitus on ottanut valtion hallintaan Cochabamban alueella sähkön tuotannosta, siirrosta ja jakelusta vastanneita yhtiöitä.

Bolivian poliisivoimien yksiköt valtasivat vappupäivänä Cochabambassa sijaitsevat Electric Company Corani S.A. – yhtiön ja Empresa de Luz y Fuerza Electrica Cochabamba S.A. -yhtiön, kertoi digitaalinen Erbol-lehti.

Epävirallisten tieojen mukaan myös Valle Hermoso– ja Transportadora de Electricidad -yhtiöt vallattiin hallituksen antaman kansallistamisasetuksen perusteella.

Lisäsi viime päivinä kolmen ranskalaisen ja brittiläisen sähköntuotantoyhtiön osake-enemmistöjen siirto Bolivian valtiolle on edistynyt.

Kansallistettavien yhtiöiden työntekijöille on taattu heidän työnsä ja palkanmaksunsa jatkuminen. Bolivian valtion budjettiin varattiin 7.1.2010 tehdyllä päätöksellä 16.6. miljoonaa dollaria käytettäväksi yhtiöiden omistajille maksettaviin korvauksiin.

Kansallistamisten tarkoituksena ei ole ulkomaisten yhtiöiden maasta karkottaminen, vaan ainoastaan niiden osake-enemmistöjen saattaminen Bolivian valtion haltuun. (Prensa Latina / KOMINFORM)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.