Bolivia: Evo Moralesin hallituksen saavutuksia

Posted: 25.1.10 in +Bolivia

Presidentti Evo Moralesin hallitus on pystynyt lievittämään äärimmäistä köyhyyttä sosiaalisilla ohjelmillaan. Helppoa se ei ole ollut, koska Bolivian sisäinen oppositio ja ulkoinen painostus ovat olleet hänen uudistuspolitiikkaansa vastaan.

Eniten uudistuksista ovat hyötyneet lapset ja vanhukset. Hallitus jakaa avustusta koulua käyville lapsille sekä on säätänyt yleisen eläkkeen, jota saavat kaikki 60 vuotta täyttäneet. Eläke helpottaa erityisesti alkuperäiskansojen vanhuksia, joilla ei ollut mitään tuloja sitä ennen.

Suuri saavutus oli kuubalaisten avustuksella toteutettu lukutaitokampanja, jonka jälkeen Bolivia siirtyi lukutaidottomuudesta vapaiden maiden joukkoon, kolmantena Latinalaisen Amerikan maana Kuuban ja Venezuelan jälkeen.

Koulutusta on myös nostettu uudelle tasolle. Kouluihin on hankittu 4000 tietokonetta, on perustettu kolme alkuperäiskansojen yliopistoa, toteutettu opettajien koulutusohjelma ja perustettu kansallinen musiikkiakatemia.

Ensimmäistä kertaa 39 vuoteen on aloitettu sotilasdiktatuurien aikana kadonneiden jäännösten etsiminen ja kohtaloiden selvittäminen.

Maatalouden uudistusohjelman mukaisesti hallitus on lahjoittanut alkuperäiskansojen yhteisöille tähän mennessä yli 4000 eekkeriä maata. Edistystä on saavutettu myös kaivosteollisuuden, rakentamisen ja maanteiden infrastruktuurin alueilla ja tietoliikenteen kattavuutta on parannettu. (MLS – Prensa Latina)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.