Washington sulkee ovet Haitin pakolaisilta

Posted: 21.1.10 in +Haiti

Barack Omaban hallinto on tehnyt erikoislaatuisen päätöksen, jolla estetään epätoivoisten haitilaisten pääsy Yhdysvaltoihin Haitissa 12.1.2010 tapahtuneen maanjäristyskatastrofin jälkeen.

Katastrofissa on tähänastisten tietojen mukaan saanut surmansa arviolta jopa 200 000 ihmistä. Orvoiksi on jäänyt miljoona lasta. Puolitoista miljoonaa henkilöä on menettänyt kotinsa.

Haitiin saapuneiden Yhdysvaltain merivoimien ja rannikkovartioston alusten odotettiin tuovan alueelle ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä ja muuta katastrofiapua, mutta niiden päätarkoitukseksi osoittautuikin Haitin saattaminen Yhdysvaltain asevoimien valvontaan ja samalla haitilaisten hätääkärsivien ihmisten Yhdysvaltoihin pääsemisen estäminen.

Yhdysvaltain rannikkovartioston komentaja Chris O´Neil on sanonut, että sikäli kuin hänen komentamistaan yksiköistä riippuu, ”yksikään haitilainen ei tule astumaan Yhdysvaltain maaperälle”.

Yhdysvaltain ilmavoimien sotilaskoneet lentävät Haitin ilmatilassa lähettäen viestejä, joissa kehotetaan haitilaisia olemaan poistumatta alueeltaan.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ministeriö on kuitenkin päättänyt varata Floridsta tilan karkoitusleirille niille Haitista tuleville pakolaisille, jotka mahdollisesti ovat päässet läpi sotilaallisesta saartorenkaasta.

// <![CDATA[//
// <![CDATA[//

(Vaihtoehtouutiset/WSWS)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.