Chavez YK:ssa: Onko meillä kaksi Obamaa?

Posted: 28.9.09 in +Venezuela

Venezuelan presidentti Hugo Chavez tarjosi Yhdistyneiden kansakuntien 64. yleiskokouksen istunnossa pitämässään puheessa sosialismia ainoaksi todelliseksi tieksi maapallon pelastamiseksi sosiaaliselta ja ekologiselta tuholta.

Chavez viittasi erityisesti niihin saavutuksiin, joita indoamerikkalaisella alueella on saavutettu Venezuelan ajaman bolivaarisen vallankumouksen puitteissa ja muissa Latinalaisen Amerikan vastaavissa kehitystrendeissä.

Puheessaan hän esitti lisäksi ihmetyksensä Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman puheista ja teoista kysyen ”onko meillä kaksi Obamaa?”.  Chavezin mukaan ainakaan Amerikan mantereella Obaman lupaukset ”uudesta ulkopolitiikasta” eivät yhdessäkään asiassa ole toteutuneet.

Esimerkiksi Kuuban laiton kauppasaarto jatkuu ilman mitään näkymiä tilanteen muuttumisesta, Chavez totesi.
 
Hän ihmetteli myös syytä Yhdysvaltain merivoimien neljännen laivaston pysyväksi muodostuneeseen läsnäoloon Etelä-Amerikan valtioiden rannikoiden tuntumassa.

Chavez ilmaisi tyytyväisyytensä sen johdosta, että kaikki YK:n jäsenvaltiot olivat tuominneet Hondurasin laittoman sotilasvallankaappauksen. Hän sanoi kuitenkin epäilevänsä, että epävirallinen Yhdysvallat tukee kaappaajia. (Granma/Kominform)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.