Hondurasin kaappaajat: ”Tämä sota on Chavezia vastaan”

Posted: 11.7.09 in +Honduras, +Venezuela

Hondurasin vallankaappaus on suunnattu Venezuelan presidenttiä Hugo Chavezia vastaan, väittävät Hondurasin presidentin Manuel Zelayan syrjäyttäneet vallankaapparit.

Hondurasin hallinnon kaapanneet ja heitä tukeva yksityinen sektori ilmoittavat nyt olevansa keihäänkärkenä ”sodassa” Hugo Chavezin ”diktatuuria” vastaan eikä enää niinkään Hondurasin maanpakoon ajettua laillista presidenttiä Manuel Zelayaa vastaan.

Hondurasin johtavat päivälehdet syyttävät Chavezia Hondurasin asioihin sekaantumisesta ja provokaatioista. Media haluaa nyt irtisanoutua Amerikan valtioiden uudesta yhteisöstä ALBAsta, koska ”se on hyödyttänyt ainoastaan vasemmistoa”.

Kaappaajien propagandan mukaan Hugo Chavez manipuloi YK:ta, Amerikan valtioiden järjestöä OAS:ia sekä Argentiinan, Paraguayn, Ecuadorin ja Nicaraguan presidenttejä ja tietysti myös Zelayaa.

Hondurasin katolisen kirkon kardinaali Oscar Andres Rodriguez on yhtynyt Chavezin vastaiseen kuoroon.

Hondurasin diktaattori Roberto Micheletti väittää vallankaappauksen ja sitä seuranneet toimenpiteet tapahtuneiksi Hondurasin perustuslain ja muun lainsäädännön puitteissa. Hän kieltäytyy neuvottelemasta mistään ja jatkaa uuden ”hallituksen” ministereiden, kuvernöörien ja kunnanjohtajien nimittämistä.

Viime sunnuntain mielenosoitukseen pääkaupungin Tegucigalpan lentokentällä osallistui 200 000 ihmistä, jotka odottivat perustuslaillisen presidenttinsä paluuta. (TP – aporrea.org)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.