Bolivian presidentti nälkälakossa

Posted: 10.4.09 in +Bolivia

Bolivian presidentti Evo Morales ilmoitti kiirastorstaina 9.10. ryhtyvänsä nälkälakkoon yhdessä työntekijöiden järjestöjen ja yhteiskunnallisten liikkeiden johtajien kanssa. Nälkälakkolaiset vaativat maan senaattia hyväksymään vaalien järjestämisen perustuslakikansanäänestyksessä päätetyllä tavalla.

 

Kansalaisyhteiskunnan edustajat ovat laajalti liittyneet protesteihin, joilla vastustetaan vanhoista valtarakenteista kiinni pitävien senaattorien toimia, joilla vaalilain hyväksymistä on lykätty vapaiden vaalien sabotoimiseksi. Morales vaatii Bolivian kongressia asettamaan päivän vaaleille. Moralesia tukevat yhteiskunnalliset liikkeet haluavat hajottaa ”porvarillisen” parlamentin ja vahvistaa osallistuvaa demokratiaa.

 

Moralesin sosialistinen MAS-puolue on uhannut, että sen kansanedustajat eroavat kongressista, jos hallituksen työtä jatkuvasti sabotoidaan. Moralesilla olisi lain mukaan oikeus hajottaa kongressi, mutta hän on halunnut käyttää mahdollisimman demokraattisia menetelmiä ja kuunnella myös opposition mielipiteitä. (TK – Bolpress, Prensa Latina)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.