Venezuela: Köyhyyden poistaminen ensisijaista

Posted: 30.3.09 in +Venezuela

Venezuelan vallankumous etenee suunnitelmien mukaan, presidentti Hugo Chavez totesi maaliskuun alussa. Hän vahvisti El Caracazo -lehdessä julkaistussa artikkelissa maan hallituksen politiikan sosialistiset tavoitteet, joihin sisältyy ensisijaisesti köyhyyden ja työttömyyden poistaminen.

 

Hän totesi nyt voimallisesti etenevän vallankumouksellisen prosessin alkaneen kansalaisten, virkamiesten ja sotilaiden vastarinnalla ja mielenilmauksilla 27.2.1989 ja 4.2.1992.

 

– Taantumuksellisten, suurelta osin Venezuelan rajojen ulkopuolelta johdettujen voimien raivokkaasta vastustuksesta huolimatta olemme nyt tilanteessa, jossa Venezuelan bolivaarinen sosialistinen vallankumous etenee suunnitelmallisesti vuosille 2009 -2019 asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

 

– Ratkaisevia välivaiheita ovat olleet vuoden 1998 presidentin vaalit ja uuden perustuslain hyväksyminen kansanäänestyksessä 15.1.2009, tiivisti Chavez. – Kaikki esteet bolivaarisen sosialismin rakentamisen tieltä on nyt käytännössä raivattu, painotti Chavez. (Prensa Latina/vunet.org)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.