Salvador ja Costa Rica eivät enää osallistu Kuuban eristämiseen

Julkaistu 21.3.09 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Costa Rica, +El Salvador, +Kuuba

Costa Rica ja Salvador solmivat uudelleen diplomaattisuhteet Kuuban kanssa.

 

El Salvadorin presidentinvaaleissa voittanut FMNL-puolueen ehdokas Mauricio Funes on ilmoittanut, että El Salvador tulee palauttamaan diplomaattisuhteet Kuuban kanssa.

 

Funes kertoi tästä poliittisen ohjelmansa yksityiskohdasta jo ennen vaaleja.

 

Funes totesi, että tämän jälkeen kaikilla Keski-Amerikan mailla on diplomaattiset suhteet Kuuban kanssa. On monia maita, joita Yhdysvallat on aikaisemmin kyennyt painostamaan poliittisesti, sanoi Funes. Hän mainitsi nimeltä Nicaraguan, Panaman, Hondurasin, Guatemalan, Belizen ja viimeksi Costa Rican, jotka ovat nopeasti muuttuneessa poliittisessa tilanteessa etääntyneet Yhdysvalloista ja ottaneet suunnan kohti Keski- ja Latinalaisen Amerikan sisäisiä integraatiojärjestelmiä.

 

Kuuba on hyväksynyt Kuuban ja Costa Rican välisten diplomaattisuhteiden uudelleen solmimisen. Costa Rican ulkoministeriö teki omalta osaltaan keskiviikkona 18.3. päätöksen maiden välisten suhteiden normalisoimisesta.

 

Costa Rica katkaisi yksipuolisesti diplomaattiset suhteet Kuubaan vuonna 1961.

 

Nyt uudelleen solmittavat suhteet perustuvat kansainväliseen lakiin ja Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan mukaisiin periaatteisiin kansojen itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden kunnioittamisesta sekä toisen valtion sisäisiin asioihin sekaantumattomuudesta. (TK – Kominform/Prensa Latina, Granma)

Kommentointi on suljettu.