Yhdentyminen ja yhteistyö välttämätöntä

Posted: 7.3.09 in +Kuuba

Havannassa pidetyn 11. kansainvälisen globalisaatio- ja kehityskonferenssin taloustieteilijät korostivat Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen integraatioprosessin tärkeyttä. Sen avulla alueen valtiot saavat todellista vaikutusvaltaa kansainvälisessä päätöksenteossa, he totesivat.

Tämän näkemyksen jakoivat puheenvuoroissaan muun muassa Latinalaisen Amerikan integraatioliiton (ALADI) sihteeri Oscar Santiago, brasilialaiset ekonomistit Fabio Guedes ja Ricardo Barreto sekä Karen Longaric Bolivian Sucren Simon Bolivarin yliopistosta.

 

He painottivat, että Latinalaisen Amerikan valtioiden keskinäinen yhteistyö ja integraatio on välttämätöntä vapautettaessa alueen kansoja ulkoisesta painostuksesta ja luonnonvarojen riistosta.  I Integraatiosopimusten tulee kuitenkin kunnioittaa osallistujamaiden itsenäisyyttä, alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta.

 

Yhdysvaltain tai Euroopan unionin ehdottamiin vapaakauppasuunnitelmiin ei pidä alistua. Sen sijaan vapaakauppa keskenään tasa-arvoisten Latinalaisen Amerikan maiden kesken on mahdollista, he sanoivat. ja korostivat, että on aika poistaa esteet tämän kehityksen tieltä.

(Prensa Latina/vunet.org)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.