Ecuador: Oppositiolla pulaa presidenttiehdokkaista

Posted: 1.2.09 in +Ecuador

Ecuadorin oikeisto-oppositiolla ei tällä hetkellä näytä olevan ainoatakaan varteenotettavaa presidenttiehdokasta 26.4. pidettävissä presidentinvaaleissa haastamaan nykyinen vasemmistolainen presidentti Rafael Correa. Opposition pitäisi rekisteröidä ehdokkaansa kansallisessa vaalineuvostossa 5.2.2009 mennessä.

 

Sosiaalikristillisen puolueen (Partido Socialcristiano, PSC) johto ilmoitti, ettei puolue tule asettamaan ehdokasta presidentinvaaleihin ja kertoi samalla hylänneensä kansanedustaja Luis Fernando Torresin ehdokkuuden.

 

Oppositiopuolueet ovat yrittäneet päästä sopimukseen yhteisestä presidenttiehdokkaasta, jollaiseksi on esitetty isänmaallisen liiton (Sociedad Patriotica, PSP) Guillermo Lassoa, mutta sopimusta ei ole syntynyt. PSP-puolue ei liioin ole hyväksynyt presidenttiehdokkaaksi puolueen aiempaa puheenjohtajaa Lucio Gutirrezia.

 

Ylivoimaisesti suurimmin voimin presidentinvaaleihin lähtee Kansan vallankumous -niminen puolue, jonka ehdokkaana on istuva presidentti Rafael Correa. Correan kannatuksen arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 70 prosenttia.

On mahdollista, että yhtään opposition ehdokasta ei vaaleihin tule. (MLS – Prensa Latina/vunet.org)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.