Chavez rakentaa eteläisen pallonpuoliskon yhteistyötä

Posted: 10.9.08 in +Venezuela

Venezuela ja Etelä-Afrikka solmivat viisi yhteistyösopimusta, joiden tarkoituksena on vahvistaa eteläisen pallonpuoliskon maiden välistä yhteistyötä.

 

Presidentti Hugo Chavez ja hänen eteläafrikkalainen virkaveljensä Thabo Mbeki allekirjoittivat puitesopimuksen Pretorian kaupungissa Etelä-Afrikassa. Presidentit totesivat sopimusten olevan strategisesti erittäin merkittäviä. Niillä on heidän mukaansa suuri merkitys molempien maiden kehitykselle, integraatiolle ja uudelle maailmanjärjestykselle, joka tähtää monenkeskisen maailman rakentamiseen.

 

Venezuelan ulkoministeri Nicolás Maduro, energia- ja öljyministeri Rafael Ramírez ja muut Venezuelan ja Etelä-Afrikan hallitusten edustajat allekirjoittivat energiaa, kulttuuria, taloutta ja telekommunikaatiota koskevat sopimukset.

 

Chávez kertoi vierailun tarkoituksena olevan luoda pohjaa eteläisten maiden väliselle yhteistyölle ja että Afrikassa on käynnissä uudistusliike, jonka tavoitteena on kansojen kehitys. Tästä syystä maat tulevat yhdistämään taloudelliset, poliittiset, sosiaaliset ja kulttuuriset ponnistuksensa. (HY – ABN)

Kommentointi on suljettu.