Panama vaatii terroristi Posada Carrilesin luovuttamista

Julkaistu 20.8.08 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Kuuba, +Panama, +Venezuela

Panaman varapresidentti Samuel Lewis Navarron mukaan toimenpiteet Yhdysvalloissa oleskelevan terroristi Luis Posada Carrilesin luovuttamiseksi Panamaan on käynnistetty.

 

Asia on parhaillaan Panaman valtionsyyttäjän viraston käsittelyssä luovutuspyynnössä tarvittavien asiakirjojen viimeistelemiseksi. Posada syyllistyi Panamassa Kuuban presidentti Fidel Castron murhayritykseen vuonna 2000. Samassa iskussa olisi menettänyt henkensä satoja panamalaisia opiskelijoita. Hänet tuomittiin vankeuteen, mutta hänet päästettiin vapauteen vuonna 2004 Panaman silloisen yhdysvaltalaismielisen presidentti Mireya Moscoson toimesta.

 

Mireya Moscoson katsotaan menetelleen lainvastaisesti.

 

Posada Carrilesia odottaa vankeustuomio myös Venezuelassa kuubalaisen matkustajakoneen räjäyttämisestä vuonna 1976. Hän onnistui pakenemaan venezuelalaisesta vankilasta.

 

Posada Carriles on syyllistynyt useisiin terrori-iskuihin Latinalaisessa Amerikassa, erityisesti Kuubassa. Yhdysvallat on suojellut Luis Posada Carrilesia eikä ole myöntynyt Venezuelan esittämiin luovutusvaatimuksiin. (TK – ACN/Kominform)

Kommentointi on suljettu.