Kuuban hallituksen kannanotto Kaukasuksen kriisin johdosta

Posted: 11.8.08 in +Kuuba

Kuuba puolustaa rauhaa välttämättömänä edellytyksenä kaikkien maailman maiden kehitykselle.

Yli 50 vuotta meidän kansalaisemme ovat olleet USA:n hallitusten hyökkäyksien kohteena, ja se on vienyt meiltä valtavasti voimavaroja ja energiaa. Me olemme pysyneet tinkimättöminä ja sinnikkäinä maan itsenäisyyden puolustamisessa ja olemme myös tukeneet YK:n ponnisteluja sen kamppaillessa rauhan puolesta.

Osaa maamme alueesta on miehittänyt yli 100 vuoden ajan vieras valta, eikä Kuuba ole koskaan yrittänyt eikä koskaan yritä hankkia sitä takaisin väkivallalla. Kansainvälinen yhteisö tuntee ja tunnustaa Kuuban ulkopolitiikan.

Nyt on nousemassa kriisi, joka huolestuttaa kansoja. Uutiset kertovat, että taisteluja on puhjennut Kaukasuksella, Venäjän etelärajalla.

Kun Neuvostoliitto hajosi, Etelä-Ossetia, jolla ei ole yhteistä kieltä tai kulttuuria Georgian kanssa, liitettiin siihen väkivalloin, mutta se säilytti asemansa autonomisena tasavaltana omine paikallisine viranomaisineen, pääkaupunkinaan Tshkinvali. Aamunkoitossa 8 päivä elokuuta, salaisella sopimuksella USA:n hallituksen kanssa, Georgia lähetti joukkonsa Etelä-Ossetiaan pyrkien sen pääkaupungin miehitykseen, kuten se julkisesti ilmoitti samana päivänä, kun Olympialaiset avattiin Pekingissä.

On valheellinen väite, että Georgia puolustaisi kansallista suvereniteettiaan. Venäläiset joukot olivat Etelä-Ossetiassa laillisesti, rauhanturvajoukkona, minkä kansainvälinen yhteisö tietää: ne eivät ole tehneet mitään laitonta.

Vaatimus, että maan valtaajat vetäytyvät pois, on oikeudenmukainen, ja meidän hallituksemme kannattaa sitä.Kuuba, jota USA:n joukot uhkaavat, ei voi periaatteesta hyväksyä tulitaukoa ilman valtaajien vetäytymistä. Jos ulkomaiset voimat hyökkäisivät Kuubaan, se ei koskaan suostuisi sellaiseen tulitaukoon.

Raúl Castro Ruz

(suom. Rauni Salminen)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.