Ecuador: Uusi perustuslaki valmistunut

Posted: 25.7.08 in +Ecuador

”Uusi Ecuador on syntynyt uuden loistavan perustuslain hyväksymisen myötä”, julisti Ecuadorin perustuslakia säätävän kongressin puheenjohtaja Fernando Cordero. Kongressi sai päätökseen kahdeksan kuukautta kestäneen lainsäädäntötyönsä 25.7. Se hyväksyi uuden perustuslain äänin 94 – 32. Vastaan äänestivät opposition edustajat ja neljä jäsentä oli poissa äänestyksestä. Perustuslaki mahdollistaa Ecuadorissa perusteellisia, radikaaleja uudistusprosesseja.

 

Laki merkitsee myönteistä muutosta muun muassa naisten, lasten ja vammaisten asemaan ja oikeuksiin, joihin valtio tulee kiinnittämään erityistä huomiota. Laki takaa myös selkeästi oikeuden työhön sekä ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon koko väestölle.

 

Puheenjohtaja Cordero kutsui myös vähemmistöön jääneet edustajat hyppäämään mukaan ”toivon laivaan, koska tämän lain hylkääminen tarkoittaisi paluuta menneeseen, paluuta puoluepolitikoinnin, epäoikeudenmukaisuuden ja korruption aikaan”.

 

Perustuslaki ratifioidaan lopullisesti kansanäänestyksessä, jonka järjestämisestä päätetään myöhemmin. (MLS – Prensa Latina)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.