Chavez korosti moninapaisen maailman tärkeyttä

Posted: 24.7.08 in +Venezuela

Venezuelan presidentti Hugo Chavez korosti Moskovan vierailullaan moninapaisen maailman ja kansojen itsemääräämisoikeuden merkitystä. ”Vain sellaisessa maailmassa kansoilla voi olla vapaus. Vapaus on vaikea asia, mutta se on meidän valintamme”, Chavez lisäsi.

 

”Maailman muotoutuminen monenkeskiseksi siten kuin Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on sanonut, on ensiarvoisen tärkeää”, Chavez sanoi. Hän totesi Simon Bolivarin sanoneen jo 200 vuotta sitten, että vain tasapainoisessa maailmassa rauha ja kansojen keskinäinen kunnioitus on mahdollista.

 

Chavez korosti kuudennen Venäjän vierailunsa tärkeyttä sekä maiden kahdenvälisten suhteiden kehittämisen kannalta että Venäjän nykyisen presidentti Dmitri Medvedevin tapaamisen vuoksi. Chavez tulee myös keskustelemaan pääministeri Vladimir Putinin kanssa.

 

Venezuelan presidentin vierailu Venäjälle merkitsee erityisesti maiden strategisen kumppanuuden edelleen kehittämistä. Uusia yhteistyösopimuksia tullaan allekirjoittamaan muun muassa öljyn ja kaasun tuotannon sekä tieteen ja teknologian alueilla. (MLS – Prensa Latina/vunet.org)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.