Venezuela on saavuttanut elintarvikeomavaraisuuden

Julkaistu 2.5.08 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Venezuela, Uncategorized

Venezuelan hallitus ja yksityiset tuottajat kykenevät takaamaan viljan, riisin, vihanneksien ja hedelmien saatavuuden Venezuelassa ilman ulkomailta tapahtuvaa tuontia.

 

Ruoan hinta maailmanmarkkinoilla on noussut jopa 70 prosenttia lyhyessä ajassa. Se on aiheuttanut ruokamellakoita köyhissä maissa, esimerkiksi Haitissa ja useissa Afrikan maissa. Ruokaa on kaupan hyllyillä, mutta ihmisillä ei ole varaa ostaa sitä.

 

Elintarvikkeiden hintojen nousun vuoksi Venezuelan elintarvikeomavaraisuus on erittäin tärkeää. Hintoja voidaan säännöstellä ja siten taata myös köyhille mahdollisuus ostaa ruokaa.

 

Venezuelan hallitus aloitti neljä vuotta sitten ohjelman, jonka puitteissa on saavutettu nykyinen elintarvikeomavaraisuus. Myös omavaraisuuteen liittyvät varmuusvarastot on pystytty muodostamaan.

 

Kanojen ja kananmunien hintojen odotetaan hiukan nousevan, koska niitä tarvitaan entistä enemmän elintarvikkeiden tuotannossa, mutta tämä yksittäinen tekijä ei vaaranna peruselintarvikkeiden saatavuutta. (MLS – Prensa Latina/vunet.org)

Kommentointi on suljettu.