Venezuela takavarikoinut seitsemän tonnia huumeita

Posted: 26.3.08 in +Venezuela

Venezuelan viranomaiset ovat onnistuneet takavarikoimaan jo 7,32 tonnia huumausaineita tänä vuonna. Tämä on tulosta Venezuelan ponnisteluista estää alueensa käyttö laittomien huumeitten läpikulkupaikkana. Viimeksi viranomaiset saivat 14.3. kiinni noin 3 kiloa puhdasta kokaiinia Carabobon maakunnassa.

 

Venezuelan huumeiden vastainen virasto raportoi, että 17.3.08 mennessä viranomaiset ovat tänä vuonna takavarikoineet 5.13 tonnia kokaiinia, mikä on 70 prosenttia kiinni saatujen huumelastien kokonaismäärästä. Raportissa kerrotaan myös, että tässä yhteydessä on pidätetty 1422 huumekauppaan sekaantunutta ihmistä, joista 66 on kotoisin muista maista.

 

Venezuelassa ei tuoteta huumausaineita eikä niiden käyttö maassa ole yhtä suurta kuin muissa alueen maissa. Venezuelaa kuitenkin käytetään runsaasti kokaiinin ja muiden laittomien huumeiden läpikulkupaikkana niiden matkalla Kolumbiasta Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille.

 

Näistä syistä Venezuelan viranomaiset ovat tiukentaneet Kolumbian vastaisen rajan valvontaa. Yhteistä rajaa on 2200 kilometriä. Myös huumeiden valmistuksessa käytettävien kemikaalien kontrollia on tiukennettu. (MLS – ABN)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.