Dominica hakee ALBAn jäsenyyttä

Julkaistu 14.1.08 | Kirjoittanut latamsolidaarisuus | Kategoria(t): +Dominica

Dominican pääministeri Roosevelt Skerrit kertoi torstaina Caracasin-vierailunsa  päätteeksi keskustelleensa Venezuelan presidentti Hugo Chavezin kanssa strategisen öljynjalostamon perustamisesta Dominicaan ja siten itäisen Karibian alueen polttoainehuollon turvaamisesta. Samalla pääministeri Skerrit ilmoitti, että Dominica on muodollisesti hakenut latinalaisen Amerikan ALBA-valtionyhteisön jäsenyyttä.

Skerrit totesi hakemuksen  perusteena olevan ALBAn suuren merkityksen sekä Venezuelan että Dominican kahdenvälisten suhteiden lujittamisen kannalta että  erityisesti koko maailmaa koskevana ihmisten selviytymisen keskeisenä elementtinä.

ALBAn jäsenmaita ovat tällä hetkellä Kuuba, Venezuela, Bolivia ja Nicaragua. Dominica on Karibian alueen öljy-yhteistyöjärjestö Petrocariben jäsen.

Roosevelt Skerrit ja Hugo Chavez keskustelivat tässä yhteydessä myös maiden kahdenvälisen yhteistyön kehittämisestä opetuksen, teknologian, fossiilisten polttoaineiden käytön ja vesivoiman rakentamisen alueilla. (Venezuelan presidentinvirasto / KOMINFORM)

Kommentointi on suljettu.