Miljoona ihmettä

Posted: 31.12.07 in +Kuuba

Kuubalaiset lääkärit ovat tehneet jo miljoona ilmaista silmäleikkausta osana saarivaltion kolme vuotta sitten käynnistämää ”Operaatio ihmettä” (Operación Milagro). Kuuban varapresidentti Carlos Lagen mukaan hankkeen piirissä on jo 28 kehitysmaata.

Operaatio ihmeen puitteissa tehdään Kuubassa silmäleikkauksia etupäässä Latinalaisen Amerikan ja Karibian maista tuleville köyhille, joilla ei omissa kotimaissaan olisi mahdollisuutta saada hoitoa. Kuubassa kaikki hoito on maksutonta ja lääkärien ammattitaito maailman huippua. Viime vuosina ohjelmaa on laajennettu maantieteellisesti perustamalla kuubalaisella työvoimalla toimivia silmäklinikoita myös alueen muihin maihin kuten Nicaraguaan, Boliviaan ja Ecuadoriin.

Operaatio ihme on osa uusliberalismin vastaista integraatiota edistävää ALBA-yhteistyötä, jonka moottoreina toimivat Kuuban ja Venezuelan hallitukset. Yhteistyön turvin silmäleikkauksiin tuleville pystytään korvaamaan myös matkakulut ja ylöspito kuubalaisissa hotelleissa. Kymmenen vuoden aikana Kuuba aikoo tarjota ilmaisen silmäleikkauksen jopa kuudelle miljoonalle ihmiselle. (TK – Prensa Latina, Kuuba.org)

Kommentointi on suljettu.