Solidaarisuutta Brasilian maattomien liikkeelle

Posted: 17.12.07 in +Brasilia

Brasilian Maattomien maatyöläisten liikkeellä MST:llä, Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terralla (www.mst.org.br) on ystävyysseuroja ympäri maailmaa. Esim. Ruotsissa toimii seura (www.mstse.org). Kyseessä on Latinalaisen Amerikan merkittävin ja laajin kansanliike, joka pyrkii maanjakouudistukseen, luonnonsuojeluun ja suoran demokratian kehitykseen toimien käytännössä näillä periaatteilla leiri- ja asutusalueillaan.  

Myös Suomeen ollaan helmikuussa perustamassa MST:n ystävyysseuraa. Seuran kautta saa hyvät yhteydet liikkeeseen ja pääsee tutustumaan Sem Terrojen elämään syvällisemmin. Tätä kautta saa myös toimivia kontakteja muihin Latinalaisen Amerikan ruohonjuuritason liikkeisiin. Vastavuoroisesti voimme auttaa MST:läisiä heidän Suomen vierailuillaan, joita tulossa esim. ensi kesänä.

Ystävyysseuran tavoitteina voisi olla tiedonvälityksen ja yhteistyön edistäminen MSTn ja suomalaisten välillä sekä Suomen yleiseen mielipiteeseen vaikuttaminen ja julkisen keskustelun herättäminen muun muassa maattomien oikeuksista ja luonnon suojelusta Brasiliassa ja muualla Etelä-Amerikassa.

Seura voisi kerätä tietoa suuryritysten hankkeiden sosiaalisista ja ekologisista vaikutuksista ja tulkita MST:n tavoitteita ja periaatteita suomalaisen yhteiskunnan kannalta. Seura voisi edistää ja osallistua suoran demokratian kehittämistyöhön kouluissa ja työelämässä (yrityksissä) ja saada aikaan keskustelua yhteiskunnallisella tasolla suoran demokratian soveltamisesta sekä poliittisessa että taloudellisessa toiminnassa.

MST:n ystävyysseuran ensimmäinen tapaaminen on suunniteltu 6. helmikuuta Helsinkiin, kun liikkeessa työskentelevä Pertti Simula palaa Brasiliasta. Häneltä saa myös tarkempia tietoja ystävyysseurasta ja MST:stä os. perttisimula(at)hotmail.com.

Ilmoita kiinnostuksesi kokoukseen osallistumisesta Pertti Simulan osoitteeseen. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Ystävyysseuran perustavan kokouksen koollekutsujat: Mika Rönkkö, Teivo Teivainen, Markus Kröger, Pertti Simula

Mainokset

Kommentointi on suljettu.