LINKKI: Bush-kritiikkiä USA:n kongressissa

Posted: 15.11.07 in Uncategorized

Kongressiedustaja José E. Serrano piti Yhdysvaltain edustajainhuoneessa 5.11.07 puheen, jossa hän vastusti Irania koskevaa päätöslauselmaa. Lauselmassa koplataan Latinalaisen Amerikan maat Irania vastaan suunnattuun tekopyhään sotaretoriikkaan ja väitetään, että Iran rahoittaa terroristijärjestöjä Latinalaisessa Amerikassa.

Serrano ruotii perusteellisesti Yhdysvaltain kummallista politiikkaa Latinalaisessa Amerikassa. Sotilasdiktatuurit olivat ystäviä, vaikka aina on korostettu demokratian tärkeyttä. Nyt kun maanosan maissa on vihdoin demokratia, se ei kelpaa. ”Miksi emme juhli sitä, että ensimmäistä kertaa 500 vuoteen alkuperäiskansojen edustaja valitaan Bolivian johtoon?” Serrano kyselee ja vastaa:

 

”Me hermostumme, koska uudet johtajat toteuttavat politiikkaa, joka ei ole eduksi yhdysvaltaisille yrityksille.”

 

Serrano puhuu voimakkaasta Fidel Castron vastaisesta lobbausryhmästä, joka on kotoisin Miamista. Se on pitänyt kongressiedustajia otteessaan lähes 50 vuotta. Monet haluaisivat purkaa järjettömän Kuuban saarron, mutta eivät uskalla ilmaista mielipidettään näiden aggressiivisten lobbarien takia. Kuubaa on vihattava ja jos joku on Kuuban ystävä, myös häntä on vihattava, Miamin lobbarit määräävät. Heidän tulilinjallaan ovat siis nyt Latinalaisen Amerikan uudet johtajat, nuo Kuuban ystävät.

 

Serrano kertoo myös Hugo Chavezin köyhästä taustasta, analysoi Venezuelan vallankaappausta vuonna 2002 sekä RCTV -kanavan toimintaa kaappauksen aikana. TV-kanavan toimiluvan lopettamista hän kommentoi: ”Jos ABS, ABC tai CNN osallistuisi vallankaappaukseen presidentti Bushia vastaan, esittäisin ehdottomasti sellaisen kanavan toimiluvan lopettamista.” (MLS)

 

Puhe kokonaisuudessaan englanniksi:

http://serrano.house.gov/media/pdfs/Serrano%20Latin%20America%20Speech%20110507.pdf

Kommentointi on suljettu.