Cienfuegosin öljynjalostamo käynnistyy joulukuussa Kuubassa

Posted: 2.11.07 in +Kuuba, +Venezuela

Camilo Cienfuegosin öljynjalostamon laajennus- ja muutostyöt ovat valmistuneet Kuubassa. Venezuelan presidentti Hugo Chavez vihki ALBA-yhteistyönä valmistuneen laitoksen käyttöön 14.10. Tuotanto alkaa joulukuussa.


Cienfuegosin jalostamo on ollut kauan pois käytöstä odottamassa korjaustöitä, joihin Kuuballa ei ole ollut varaa.  Apuun tuli Venezuela, joka investoi bilateraalisena ALBA-yhteistyönä muutostöihin 136 miljoonaa dollaria ensi vaiheessa. Toinen vaihe, jalostamon laajennus, vaatii vielä 1300 miljoonan dollarin investoinnit. Laajennus valmistuu vuoden 2008 aikana. Sen jälkeen jalostamo tuottaa 108 000 barrelia öljyä päivässä ja se on merkittävä öljyntuottaja Karibian alueella.

”Olemme hyvin innostuneita tästä projektista, joka on yksi ALBA-sopimuksen pääkohteita Kuubassa”, sanoi Hugo Chavez Fidel Castrolle puhelinkeskustelussaan suorassa lähetyksessä Aló, Presidente. Chávez sanoi myös, että Kuuban ja Venezuelan vallankumoukset ja yhteistyö ovat esimerkkinä koko maailmalle. ”Vain yhdessä olemme kyllin vahvoja ollaksemme vapaita”, Chavez sanoi ja korosti, että yksinapainen maailma ei enää ole mahdollinen, vaan se muuttuu tällä vuosisadalla moninapaiseksi. Venäjä, Kiina ja Eurooppa ovat heräämässä, Chavez arvioi.

Chavez julkisti Cienfuegosin vihkimistilaisuudessa useita muita ALBA-sopimukseen liittyviä rakentamishankkeita, jotka ovat Venezuelan ja Kuuban bilateraalista yhteistyötä.(MLS – ABN)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.