Evo Morales pyytää Kolumbian FARC-sissejä riisumaan aseensa

Posted: 16.10.07 in +Bolivia, +Kolumbia

”Nämä eivät ole aseellisen taistelun aikoja”, Bolivian presidentti Evo Morales sanoi viime viikolla tilaisuudessa, jossa hän esitteli Che Guevaran kuoleman 40. vuosipäivää juhlistavia uusia bolivialaisia postimerkkejä. ”Olisi hienoa, jos Kolumbian FARC riisuisi aseensa ja tekisi kuten me täällä teemme, demokraattista ja kulttuurista vallankumousta.”

Evo perusteli kantaansa paikalliselle ABN-uutistoimistolle: ”Monilla on hyviä syitä aseelliselle taistelulle, mutta nämä eivät ole aseisiin käymisen aikoja. Aiemmat vuosikymmenet olivat diktatuurin aikoja, ja silloin ehkä kansat taistelivatkin asein. Mutta nyt ajat ovat muuttuneet, diktatuurit ovat ohi ja imperialismin vastaisten sissisotien on myös loputtava. Nämä ovat eettisyyden aikoja ja sen vuoksi on tehtävä rauhanomaisia ja demokraattisia muutoksia.”

Moralesin mielestä FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, Kolumbian vallankumousarmeija) voisi edistää asiaansa demokraattisesti ”yhdessä kansanliikkeitten kanssa, älymystön ja kaikkien sellaisten asiantuntijoitten kanssa, jotka tuntevat, rakastavat ja taistelevat isänmaansa puolesta.”

Viitaten päivänsankariin Morales totesi: ”Ehkä menetelmämme ovat erilaisia, mutta päämäärämme ovat samoja, ja siksi ihailen Che Guevaraa. Aiemmin kansat nousivat aseisiin imperiumia vastaan, mutta tänään näemme, kuinka imperiumi nousee aseisiin kansoja vastaan. Pyydän, ettemme menisi mukaan tuohon imperiumin pelaamaan peliin nousemalla aseisiin.”

Venezuelan presidentti Hugo Chavez toimii sovittelijana FARC-sissijoukkojen ja Kolumbian hallituksen välillä. (Juha Uski – Clarin)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.