TeleSUR edistää Latinalaisen Amerikan median itsenäistymistä

Posted: 11.10.07 in +Argentiina, +Bolivia, +Ecuador, +Kuuba, +Nicaragua, +Venezuela

Latinalaisen Amerikan TeleSUR -radio- ja televisioverkoston tarkoituksena on maanosan itsenäisyyden turvaaminen tärkeimpien mediatoimintojen osalta.

Uusimpana TeleSURin piiriin on tullut Ecuadorin hallituksen perustama julkinen TV-verkko. Nicaragua jatkaa valtiollisen Kanava 6 -nimisen TV- ja radioaseman toimintaa. Kanavan toimitukselliseksi linjaksi on ilmoitettu uusliberalismin vastaisuus. Kesäkuun alussa Venezuelassa aloitti uusi valtakunnallinen julkisen palvelun kanava TVes, kun hallitus ei enää uusinut kaupallisen RCTV:n lupaa toimia valtion omistamassa, maan kattavassa lähetysverkossa.

TeleSURin piiriin kuuluvat tässä vaiheessa Kuuba, Venezuela, Bolivia, Argentiina, Ecuador ja Nicaragua.

Nyt kaksi vuotta toiminut TeleSUR tulee asteittain ottamaan Latinalaisen Amerikan valtioiden omiin käsiin sen radio- ja TV-toiminnan, joka aiemmin on ollut pääosin suurten yksityisten yhdysvaltalaisyhtiöiden hallinnassa.

Median itsenäisyydellä on tärkeä merkitys prosessissa, jossa Latinalaisen Amerikan valtiot yksi toisensa jälkeen irtautuvat alisteisuudesta Yhdysvaltain poliittisille pyrkimyksille. (MLS – Juventud Rebelde, Vaihtoehtouutiset)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.