Kuubalaiset lääkärit palauttivat Chen teloittajalle näkökyvyn

Posted: 2.10.07 in +Bolivia, +Kuuba

Boliviassa työskentelevät kuubalaiset vapaaehtoiset lääkärit ovat tehneet ilmaisen harmaakaihileikkauksen Mario Teranille, Bolivian armeijan kersantille, joka tappoi legendaarisen Ernesto Che Guevaran.

”Neljä vuosikymmentä sen jälkeen kun Mario Teran yritti tuhota erään unelman, Che palaa voittamaan vielä yhden taistelun ja jatkamaan kamppailuaan”, Kuuban kommunistipuolueen lehti Granma kirjoittaa.

Lokaluun 9. päivänä 1967 Teran tappoi Guevaran, joka oli vankina ja vakavasti haavoittuneena La Higuerassa. Teran toimi kenraali Rene Barrientosin ja kenraali Alfredo Ovaldon käskystä, mutta myös Yhdysvaltojen hallituksen ja CIA:n toimeksiannosta, ja teloitti kuuluisan vallankumousjohtajan.
 
Lähes 40 vuotta myöhemmin Teran menee silmäleikkaukseen Santa Cruzin sairaalaan, jonka Kuuban hallitus on lahjoittanut Bolivialle. ”Nyt, vanhana miehenä, Teran voi taas nauttia taivaan ja metsän väreistä, lastenlastensa hymyistä ja katsella jalkapallopelejä,” Granma kirjoittaa. ”Mutta todennäköisesti hän ei ole koskaan kykenevä näkemään eroa kahden ajatusmaailman välillä: sen, joka ajoi hänet teloittamaan erään miehen kylmäverisesti ja sen, jota tämä mies edusti.” 

Yksi Teranin pojista pyysi paikallista lehteä julkaisemaan kiitoksen kuubalaisille lääkäreille, jotka palauttivat hänen isänsä näkökyvyn. (MLS – Granma, Bolivia Rising)

 

Kommentointi on suljettu.