Ecuador valmistautuu perustuslain uudistamiseen

Posted: 21.9.07 in +Ecuador

Ecuadorin edistysmieliset poliittiset puolueet ja liikkeet allekirjoittivat Quitossa 17. syyskuuta sopimuksen, jonka pohjalta ne aikovat tehdä yhteistyötä maan uuden perustuslain laatimiseksi. Tavoitteena on irtautua konservatiivipuolueiden kannattamasta uusliberalistisesta mallista ja rakentaa uusi poliittinen ja taloudellinen järjestelmä.

Ecuadorin hallitus ilmoittaa edistävänsä ”21. vuosisadan sosialismia”, jolla toteutetaan oikeus ja tasa-arvo, eikä kopioida mitään tiettyä sosialismin mallia. Pääministeri Gustavo Larrean mukaan ”kyse on etusijan antamisesta oikeudelle ja yhteiskunnalliselle tasa-arvolle ja kansallisen varallisuuden oikeudenmukaiselle jakautumiselle rehellisen yhteiskunnan luomiseksi.  

Lähestyvät vaalit perustuslain uudistavan elimen kokoonpanosta ovat innostaneet Ecuadorin presidentin Rafael Correan perustamaan oman blogin. Blogi lanseerattiin, tietysti, näyttävällä YouTube-videolla. Correa on nyt Latinalaisen Amerikan ensimmäinen bloggaava presidentti. (TK – Prensa Latina, Granma, OneWorld)

Mainokset

Kommentointi on suljettu.